Linser eller sportglasögon?

Har du synfel precis som jag och vill inte sluta idrotta eller utöva någon sport eller aktivitet? I så fall är linser eller sportglasögon förmodligen det bästa valet för dig.

Jag har länge själv använt mig av linser när jag tränat och det fungerar väldigt bra för mig även om jag haft perioder när linserna inneburit problem för mig.

Man kan givetvis säga mycket positivt om linser men oavsett hur bra linser du har så är det en påfrestning för ögat och det kan faktiskt leda till en del problem. Jag har själv haft några ögoninflammationer genom åren och då är jag ändå extremt noga med hygienen så det kan absolut hända även den bästa om du frågar mig 🙂

Tyvärr har detta inneburit för mig att jag i perioder behövt träna utan linser och valet har då hamnat på mina vanliga glasögon vilket knappast är ett optimalt val. De har en tendens att börja glida när jag svettas och fungerar inte så bra alls.

Jag har funderat på att köpa sportglasögon med styrka som jag kan använda och på så sätt även dra ner på användningen av linser. Vid styrketräning har jag t.ex. inget behov av linser egentligen medan vanliga glasögon fortfarande inte känns bra.

Linser är förvisso det jag kommer använda mest men skadar so sagt inte att dra ner på användningen och låta ögonen vila från linser mer. Det minskar risken för problem som kan uppstå vid linsanvändning.

Det finns även snygga sportglasögon med styrka som fungerar bra i löpning och många andra konditionsidrotter.