Jaga priser för villarenovering online

Jag är väldigt tekniskt intresserad och försöker göra så mycket jag kan online (med dator eller mobil). En typisk sak är att försöka få fram offerter och prisuppgifter på verkstäder, byggfirmor eller andra företag som man kan tänkas vilja använda sig av.

Det är dock inte alltid lätt. Verkstäder visar sällan priser för vad en service kostar online och i detta fallet som jag nu står inför så tycks liknande fenomen uppstå.

Jag behöver lägga ner lite tid och pengar på att få min fasad renoverad på huset och jag är inte helt hundra på hur mycket det kostar. De bästa prisuppgifterna man kan hitta är egentligen från andra husägare som skrivit på forum men det skiljer sig ju väldigt mycket även om man skulle välja samma firma.

Husets storlek, eller snarare väggarnas storlek spelar in väldigt mycket i det slutgiltiga priset. Även väggarnas skick spelar en hel del roll om man kör med putsad fasad som jag. Jag har inte jättemånga sprickor i fasaden och jag har inte heller kunnat hitta något där mycket fasad håller på att lossna. Den typen av renoveringsarbete måste ju göras innan man målar om för annars kommer det inte alls hålla länge och man måste måla om kanske redan om ett eller två år.

Hur som helst hade jag hoppats på att fler firmor valt att lämna prisuppgifter online. Jag tycker det är synd att man ska behöva ringa varje firma för att få ett pris. Om vi tar Svensk Villarenovering som exempel så lämnar de inga direkta prisuppgifter men de nämner att de gör arbeten till fasta priser. Det skulle bara funnits ett sätt för kunden själv att skaffa sig en uppfattning om hur mycket det hade kostat online. Står du inför samma sak som mig så kan du klicka här för att besöka deras hemsida.