Välja webbhotell för en egen blogg

Webbhotell för WordPressDet finns idag ganska många gratistjänster för att lägga upp en egen blogg och flera har utvecklats till riktigt bra tjänster. Men vill man börja skriva på en seriös nivå och bygga upp något som på sikt kan bli riktigt bra så bör man fundera på att skaffa ett eget domännamn och ett webbhotell.

Om du väljer att betala för ett webbhotell så installerar du förslagsvis mjukvaran WordPress direkt på webbhotell och får på så sätt också full kontroll över din blogg. Du kan installera några av de tiotusentals plugins som finns tillgängliga och välja mellan enormt stora bibliotek av teman. Du kan t.o.m. göra ett helt eget tema och ha full kontroll över allt!

En stor fördel idag är att webbhotell inte behöver vara speciellt dyrt och det finns flera bra svenska webbhotell att välja mellan för den som vill det. För runt 500 kr / år får du ett helt okej webbhotell och sen tillkommer endast domänkostnaden som ligger på ca 120 kr / år. Om du jobbar aktivt med att skriva bra blogginlägg och du vet att du har läsare så kan du rätt snabbt tjäna in dessa pengar på lite reklam om du vill det.

WordPress är gratis att använda och finns även som en gratistjänst där du kan registrera din blogg på deras servrar. Problemet är att om du vill ha eget domännamn så kostar den servicen inte långt ifrån vad ett eget webbhotell kostar och då får du ändå inte samma kontroll därför är det bättre att satsa på ett eget webbhotell och installera WordPress där istället.

Du behöver inte vara någon programmerare, webbutvecklare eller IT-expert för att lyckas med detta. Webbhotellen hjälper dig och ser till så ditt domännamn är kopplat till ditt webbhotell och genom kontrollpanelen som du enkelt loggar in till kan du med ett par enkla knapptryckningar installera WordPress på ditt webbhotellskonto. Förr var man tvungen att själv sätta upp MySQL-databas, ladda upp WordPress med FTP o.s.v. men idag går det alltså att göra blixtsnabbt från kontrollpanelen utan någon kunskap alls.

Om du vill sätta upp en egen blogg på ett webbhotell men har funderingar, släng iväg någon kommentar här nedanför så ska jag hjälpa dig med det du undrar över.