Löparklocka till mig själv i julklapp

Jag måste komma igång med min träning och bränna av julgodiset nu efter nyår. Jag blev lite skadad när jag löptränade i somras och kom aldrig riktigt igång igen efter det och nu känner jag att höstens och julens godis har lämnat sina spår 🙂

Jag tycker det är rätt mysigt att ha löpning som träningsform och jag gör det inte så extremt utan jag glider ut på 8-15 km och älskar att göra detta under sommarhalvåret. Men det är också kul att utvecklas och det skadar inte att ha ett och annat lopp att se fram emot.

För att ta mig dit känner jag att jag nu vill ha en löparklocka för att förbättra mina möjligheter. Det kommer ge mig tydlig information om mina framsteg och det blir enkelt att se tillbaka på hur flitig jag varit med träningen eftersom den i praktiskt tagit gör en träningsdagbok åt en.

En bra löparklocka kommer även kunna hjälpa mig med min återhämtning de gånger jag springer lite tuffare eller längre. Att ge sig på träningen för snabbt ökar bara skaderisken och det vet jag ju att jag inte vill råka ut för. Även om det är en kort rehab tid så kan det bli trögt att komma igång igen.

Fenix 3 HR från Garmin är nog den klockan jag kommer välja. Snygg och funktionell för så väl löpning som cykling.

Jag har dock länge varit sugen på att börja cykla och använda det som en träningsform. Jag vet med mig att jag hade verkligen älskat möjligheten att kunna ta mig igenom större landskap på ett och samma träningspass vilket kan vara svårt med löpningen. När man springer kommer man inte så långt och en runda som ska ta en tillbaka till utgångspunkten bjuder helt enkelt inte på så stor variation som cykling kan göra.

Jag har tänkt köpa en bra racercykel som passar mig som nybörjare men som samtidigt är bra nog att utvecklas ett bra tag på. Jag vill ju även att min träningsklocka helt enkelt ska passa bra där med så att köpa en renodlad löparklocka ska jag nog undvika.

Jag har tittat runt lite och Garmin Forerunner 630 verkade intressant och kan fungera även för cykling om jag förstår det rätt men jag kommer nog välja Garmin Fenix 3 HR. Den har inbyggd pulsmätning vid handleden vilket ska fungera bra för så väl cykling som för löpning.

En anledning varför jag föll just på Fenix 3 är att den känns riktigt bra och verkar vara komplett samtidigt som jag tycker att det mer ser ut som en vanlig sportig klocka än många andra löparklockor. Blir nog en beställning nu inför jul eller i mellandagarna så jag kan få den lagom till januari.