Lär dig poker med Jason Somerville

Poker är ett ganska tidlöst spel som funnits med ett bra tag och trots att vi digitaliserat mycket så håller det fortfarande. Runt året 2005 så var poker extra populärt och man kan säga att det då var som allra störst. Många beskrev det som en fluga men egentligen var det bara en modetopp där väldigt många drogs in i det. Du har säkert sätt alla reklamer för online-kasinon på TV och även Pokerstars och många andra marknadsför sig här och där. Så poker är helt klart fortfarande ett levande spel.

För ett tag sedan var jag inne på Twitch.tv, vilket är en streaming-tjänst där främst datorspelare kan sända live, men även arrangörer av turneringar sänder live där och det har blivit den främsta plattformen att göra det genom. Nu har de även öppnat upp för Poker, vilket var i höstas någon gång och då snubblade jag över killen Jason Somerville. För mig var han då helt okänd men han fångande ändå in mitt intresse med hans unika personlighet och fick mig att börja kolla mer och mer på hans Youtube-kanal där han samlat en stor mängd ”Run it up” videos.

För alla som följt poker stenhårt under en tioårs tid vet förmodligen vem Jason är. Han är kanske inte vår tids mest främst pokerkändis men han har varit en storspelare och vunnit väldigt mycket. Hur som helst så är hans ”Run it up” serie flera avsnitt av onlinepoker där han försöker spela upp sina pengar från t.ex. $50 (osäker på vad han börja på). Han delar ofta med sig om tips och varför han gör på ett visst sätt. Det är väldigt intressant för den som vill lära sig spela och då främst Texas Hold’em.

Jag är personligen riktigt dålig när det kommer till poker oavsett om det är klassisk poker eller Texas Hold’em. För mig räcker det att spela med vänner en gång om året eller så men jag har ändå spenderat flera timmar (lågt räknat) på att kolla Jason Somerville. Härlig snubbe!