IT-nyheter i ett eget koncept

x365Jag sprang på hemsidan X365 som fokuserar på att skriva om intressanta produkter, tjänster och guider inom IT. Det är ett ganska brett område men samtidigt är det område som ofta tilltalar många. Det är inte omöjligt att den som är intresserad av mobila enheter även har ett visst intresse för datorer och Internet.

Huvudkategorierna med artiklar är mobilt, hårdvara, mjukvara, webb och guider. Det finns även en sektion med övriga artiklar som inte passar in i något av de andra och upplägget med underkategorier gör det väldigt enkelt att hitta det som intresserar en mest.

Jag har själv länge varit en trogen följare till IDG under en väldigt lång tid, även om det har blivit allt mer sällan mellan mina besök. Om du använder en RSS-läsare och är intresserad av IT-nyheter och artiklar inom ämnet så är det kanske ingen dum idé att lägga till x365.se så du inte missar något intressant.

Jag hittade hemsidan igår när jag hade bestämt för mig för att sätta mig in i SEO och få en grundläggande förståelse för vad det innebär och hur det fungerar. De har nämligen skrivit en intressant nybörjarguide till SEO som fått en del uppmärksamhet i sociala medier. De senaste tio åren har jag bytt jobb 4 gånger och i två av fallen har jag blivit utsedd som webbredaktör att ta hand om företagets hemsida. Detta är givetvis inga stora företag även om den största arbetsplatsen innefattade över 30 anställda. Tidigare har jag helt förlitat mig på konsulter och andra företag att de levererar vad de ska men det är svårt att kontrollera arbetet om man inte har någon insikt själv.