Studentmössan och allt där till kan bli dyrt

Just nu springer Sveriges studenter ut ur gymnasiet klädda i stiliga kläder och nya studentmössor. De är på väg in i vuxenvärlden med en vecka av glädje, fest och t.o.m. tårar. En vecka som kan bli väldigt dyr och där det gäller att välja vad man ska lägga pengarna på.

Det har kommit flera rapporter om att student kan bli väldigt dyr och där studentmössan enkelt kan kosta tusen kronor. Aftonbladet berättar om Sandra Stenvall som med en begränsad budget lagt 924 kronor per sin studentmössa och erkänner i efterhand att det är väldigt mycket grupptryck på hur studentmössan ska se ut och vad man bör välja.

Det borde inte komma som någon chock för varken studenten själv eller familjen att studentfirandet kostar pengar. Det gäller helt enkelt att göra en budget och komma fram till hur mycket man vill och kan lägga på respektive del och inte köpa den dyraste studentmössan om man inte har pengar till det.

Studentmössan är kanske den viktigaste delen i ens utstyrsel och väldigt få kan tänka sig att vara utan den helt hållet. Vill man sedan dekorera mössan i stil med programmet man gått och höja kvaliteten så ökar givetvis kostnaderna. På www.mygrad.se har du möjligheten att designa din egen studentmössa till ett pris från 349 kronor och uppåt. Här kan du sitta i lugn och ro med några kompisar och designa din studentmössa och planera vilka accessoarer ni kan tänkas vilja ha.

Att ta studenten handlar om glädje och det är en lång vecka som man minns långt efter man tagit studenten. Att köpa den studentmössan och de accessoarerna som man vill ha bör vara en självklarhet men samtidigt ska man givetvis inte lägga mer pengar än vad man anser att man har råd med.