VR (Virtuell Verklighet) blir årets stora genombrott 2016

VRUnder 2015 fick vi se de första varianterna av VR når konsumenter. Dels kom Oculus Rift ut med sin första konsumentversion men även enklare modeller där man t.ex. sätter fast mobiltelefonen i för att få VR genom den.

2016 kommer dock bli det stora året där det slår igenom på riktigt. VR precis som allt annat begränsas inte bara av tekniken utan om utbudet. Hur bra är t.ex. en 3D-TV eller en 4K-TV om där inte finns material.

Däremot kommer det komma en hel del nya produkter. Det är inte omöjligt att Oculus visar upp ytterligare en förbättrad modell och Sony är på väg att få ut sin till Playstation. Det kommer dock inte bli året då alla hem köper en men kanske blir det årets julklapp 2016.

Det ska bli intressant att följa och även VR börjar för underhållning tror jag inte det slutar där. Att använda VR för utbildning eller i branscher som medicin och forskning tror jag på. VR kommer kunna illustrera saker som underlättar både arbete och utbildning.

Som grädde på moset som man brukar säga så lanserades även en ny sida i ämnet. Det är http://vrgeeks.se/ och drivs av Geek Publishing AB, samma bolag som ligger bakom Sweclockers och 99mac.